actief-in-noordwijk.nl
[startpagina] [nederlands] [deutsch] [english]
De Rembrandt-Route. (Fietsroute ongeveer 40 km)

Regelrecht de duinen af in oostelijk richting. Daar waar bollenland en weiden elkaar raken. Langs de oude Haarlemmer trekvaart, voorbij Voorhout en de mooie windmolens. In de beschutting van de dijken, waarop het snelverkeer en de trein op gepaste afstand voorbij razen, richting Warmond. Landhuizen, boten, ooievaars, reigers en koeien. Weer dicht langs de vaart bent u onverwacht snel in het centrum van Leiden. Een bijzonder oud-Hollandse stad, waar de geschiedenis tot leven komt. De oudste universiteit boven de rivieren, de Waag en de Burcht, statige herenhuizen, de Pieterskerk en Hooglandse Kerk vertellen samen met de 35 hofjes de geschiedenis van de Sleutelstad.
Hier werd Rembrandt in 1606 geboren en leerde hij het schildersvak. De stadskern is sindsdien nauwelijks gewijzigd. Smalle steegjes, die moeilijk te vinden zijn, hoffelijke plekjes achter schijnbaar gesloten deuren, een Burcht waar menigeen zomaar aan voorbij gaat.
In 2006 wordt het geboortejaar van Rembrandt uitbundig gevierd. Let op, u kunt onverwachts voor een levende Nachtwacht staan.
(Voor de tour wordt afgesproken of het traject in Leiden op de fiets of wandelend wordt afgelegd!)
Via de Morspoort de stad weer uit. Langs het museum Naturalis richting Valkenburg en Katwijk-Binnen. Over de Oude Rijn, langs het ruimtevaartlaboratorium ESA/ESTEC, door het park van de ‘Berghstichting’, onder langs de duinenrij weer richting Noordwijk aan Zee en het vertrekpunt.


top --
2005-10 Het laatst gewijzigd op 28 oktober 2005

mail naar webmaster

[ overzicht webpaginas ]