actief-in-noordwijk.nl
[startpagina] [nederlands] [deutsch] [english]
Noordwijk aan Zee. (Als wandelroute ongeveer 12,5 km - 2,5-3 uur. Als fietsroute ca. 1 uur)

Via het Vuurtorenplein en de Bosweg regelrecht naar het duinpad. Omhoog en omlaag tussen de grijsgroene planten, die kenmerkend zijn voor de Hollandse duinen. Het pad voert over een hoog duin, waar de volle breedte van de duinen te zien is. Zandverstuivingen verplaatsen zich en verrassen de wandelaar iedere keer weer. Let op, de konijntjes, fazanten, vossen en herten zijn vertrokken bij het geringste gerucht. In een grote bocht naar de onderkant van de duinen. Hier zijn, aan de rand van de bollenvelden en in de luwte van de duinen meer loofbomen. Tussen de bollenvelden en moestuintjes terug in de richting van het middengebied tussen ‘Binnen’ en ‘Op Zee’. Op de duinrand staan woningen in vele bouwstijlen. Vanaf de jaren twintig tot heden.
Burger woningen, hotels en villa’s. Door de rustige Prins Hendrikweg en langs de begraafplaats tussen de loofbomen rechtdoor naar ‘De Zuid’. De villawijk waar de familie Heineken en diverse kopstukken van het bedrijfsleven, de politiek en de sport hun ‘residentie’ hebben. Tussen het groen en de elektronisch beveiligde ‘burchten’ zigzagt de weg naar de Koningin Astrid Boulevard. Langs de moderne en oude hotels en appartementen zakken we weer af naar de ‘Grent’, waar zich het discoleven afspeelt. Daarvoor nog even verbaast kijkend naar Grand Hotel Huis ter Duin, dat bekend staat vanwege het Nederlands Elftal en de vele internationale congressen.

Het laatste deel voert u over de Koningin Wilhelminaboulevard, langs terrassen en restaurants weer richting het vertrekpunt.

Alle getoonde foto's staan in het digitale fotoboek 'Noordwijk in vogelvlucht'. --


top --
2005-10 Het laatst gewijzigd op 18 mei 2009

mail naar webmaster

[ overzicht webpaginas ]