actief-in-noordwijk.nl
[start] [nederlands] [deutsch] [english]
De Bloemen-Badplaats-Route. (Fietsroute ongeveer 40 km)

Ten noorden en oosten van Noordwijk liggen, in de luwte van de duinen, brede zandgronden met bollenvelden, afgewisseld met stroken weiland. Gedurende de bloei van de bloembollen is deze streek één van de meest kleurrijke ter wereld. (maart-april-mei)
De fietstocht start aan de rand van Noordwijk aan Zee en voert u rechtstreeks de natuur in, richting de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Zigzaggend door duinen en bollenvelden vervolgt het fietspad zich via de Ruigenhoek, De Zilk en Hillegom.
U proeft de internationale aantrekkingskracht van de Keukenhof. Naast het bekende bloemenpark met zijn miljoenen tulpen en andere bloembollen staat er een 17e eeuws kasteel op het landgoed, waar diverse evenementen worden georganiseerd.

In zuidelijke richting gaat het door de bollenvelden naar Voorhout, langs het Panorama Tulipland (open eind maart t/m eind mei 2006). Via weilanden in Rijnsburg en het landgoed Offem rijdt u de historische beschermde kern van Noordwijk-Binnen binnen. Door de Voorstraat met zijn eeuwenoude lindebomen, langs de Grote Kerk (ca. 1300) gaat de tocht via de zuidkant van het dorp weer naar het vertrekpunt.


top --
2005-10 Het laatst gewijzigd op 15 februari 2006

mail naar webmaster

[ overzicht webpaginas ]