Digitale foto- en leesboeken (verhalen) van
Leo Hooijmans

VOORLEZEN - KADO IDEE - RELATIEGESCHENKVoorlezen 1

Boeken, digitaal of gedrukt op papier hebben veel gemeen. Je kan tekst lezen en plaatjes zien. Papier heeft het gevoel van tradioneel vasthouden. Een 'ebook' als apparaat geeft dat gevoel ook, maar die apparaten zijn nog steeds niet in grote getale voorhanden (2008). Lezen van een laptop zit er tussenin. Een ebook en laptop hebben het voordeel dat je ook bij avond, nacht of sfeerverlichting kunt lezen.

Digitaal hebben de boeken nog meer mogelijkheden. Er kunnen bewegende beelden en muziek worden toegevoegd. In mijn boeken tot heden (juni 2008) heb ik dat nog niet toegepast. Een extra toepassing vanuit de Acrobat Reader is de mogelijkheid om het boek door de PC voorgelezen te krijgen. (Via menubalk > Beeld > Hardop lezen (per pagina en/of document). Uw PC moet wel op spraak (luidsprekers) berekend zijn en de taalmodule moet juist ingesteld zijn. De Engelse uitspraak is wel grappig, maar niet altijd te verstaan.

In mijn boekjes probeer ik tijdens het schrijven rekening te houden met de gesproken tekst. Leestekens, voor rustpauzes bijvoorbeeld, zijn extra van belang.
Voor blinden en slechtzienden is het voorlezen een uitkomst. Voor mensen, die goed kunnen zien is het leuk om, lekker achterover, een verhaal voorgelezen te krijgen.

Voorlezen 2

Een verhaal digitaal ontvangen of voorgelezen krijgen door de auteur zelf. Van het ene uiterste naar het andere!!
Toch is dat mogelijk. Op speciaal verzoek en in overleg ben ik bereid om ergens in Nederland een hoofdstuk of verhaaltje te komen voorlezen. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, jubileum en/of (zakelijke) bijeenkomst.
Zend een verzoekje per email met een nauwkeurige beschrijving van locatie, datum, tijdsbesteding en vooral het doel. Vooral als het doel een bijeenkomst is. De onkostenvergoeding is afhankelijk van voornoemde beschrijving en uw draagkracht.Kado - Relatiegeschenk

Omdat de boekwerkjes bij aflevering uniek zijn kunnen teksten in het verhaal worden aangepast. Bij de bestelling kunt u sowieso een wens bij het bedankje laten opnemen. Heel apart om een personage in een verhaal de naam te laten dragen van de ontvanger als het boekje een kado is.
Voor bedrijven kan een speciale uitgave worden gemaakt. Bijvoorbeeld bij een jubileumgeschenk en/of nieuwjaarswens.

Zend een verzoekje per email met een nauwkeurige beschrijving van uw wensen.
De onkostenvergoeding zal afhankelijk van voornoemde beschrijving zijn.


Naar pagina digitale foto- en leesboeken --Zend voor informatie een email naar Leo Hooijmans: --2005-01 Het laatst gewijzigd op 18 juni 2008

mail naar webmaster

[ overzicht webpaginas ]